Opslået

Kostumer & Design med mening og modtager

Når jeg designer nye kjoler, har jeg som regel en modtager i tankerne

Jeg synes, det er sjovt at give mig selv en bunden opgave, og det inspirerer mig at tænke på, hvordan en kjole til en bestemt rolle, en bestemt kvinde eller et bestemt tema skulle se ud. Det giver også en grund til, at noget nyt skal skabes, i stedet for bare at sidde og designe sådan lidt mere diffust ud i den blå luft 🙂

Desuden bliver designarbejdet på den måde også til en slags kostumiering, og det har jeg jo altid elsket. Jeg har lavet kostumer, siden jeg var 14, og har designet til både tv, film, teater og revy. Det kan man også godt se på Ecoutures tøj. Kærligheden til det iøjnefaldende og lidt teatralske fornægter sig ikke. Mit tøj er skabt til opmærksomhed!

Jeg arbejder på to planer:

1. Jeg producerer kostumer, festkjoler og kunstnerisk, avantgarde og ekstravagant ”kostume-couture” til underholdningsbranchen. Denne del har afsæt i min egen historie og opvækst i teaterverdenen og mit mangeårige arbejde som kostumier på teatre og film/tv-produktioner.

2. Desuden har jeg brandet Ecouture, som udvikler økologiske og miljøvenlige styles til privatbrug. Tøjet er baseret på ideen om at udtrykke noget af den teatralske og kunstneriske unikke stil, men med et noget større brugbart hverdagspræg end ”kostume-coture”-delen, for på den måde at inspirere kvinder. Jeg vil nemlig gerne skabe tøj til kvinder med sans for etik, kærlighed til naturlige materialer og hang til glamour – kvinder, som tør give udtryk for individualitet, og som godt kan lide at gøre noget ud af sig selv, oven i købet med god samvittighed.

Nogle gange hænger de to ting sammen, så jeg tager afsæt i et kostume og koger det ned til en mere hverdagsbrugbar kjole.

Et godt eksempel er Carmen-kjolen, som er en Ecoutures absolutte klassikere.
Carmen er født som et kostume til filmen Fanny Farveløs og er efterfølgende i en lidt mere nedtonet udgave blevet en klassiker i Ecoutures kollektion. Den er udtryk for min kærlighed til Barcelona, hvor jeg også er uddannet.carmen Til venstre Birgitte Hjort Sørensen i Ecoutures klassiker. I midten min mor i det oprindelige Carmen-kostume, som jeg syede til filmen Fanny Farveløs. Til højre Carmen-kjolen

Det er også derfor, jeg inspireres af at samarbejde med nogle i mine øjne skønne, seje powerkvinder. Jeg har designet tøj i samarbejde med bl.a. disse dejlige kvinder:

Birgitte Hjort Sørensen

Stjerneskuespillerinde Birgitte Hjorth Sørensen har jeg skudt en del sjove og skønne imagebiller med. Men vi har også taget samarbejdet et skridt videre og sammen skabt et smukt sæt, bestående af kjolen Marie og frakken Poppins. Og se lige her: Min og Birgittes hyggelige videosamtale om stil, kjoler, røde løbere og den nye film527975_10151380191097576_28670864_n

Christine Feldthaus

Livstils- og klimaekspert Christine Feldthaus er virkelig en skøn kvinde, synes jeg. Og hun har heldigvis været i mange af mine kjoler i So Fu**ing Scecial. Men hun har også skrevet bogen ‘Feldthaus skruer ned’, om hvordan man får et mere bæredygtigt hjem. Og det ELKER jeg hende meget højt for❥ Lige nu er vi ved at designe en frakke sammen… Feldthaus

Joan Ørting

Se min og Joans hyggelige videosamtale om  min & Joan Ørtings  ”we can do it” grundfilosofi, der handler om at inspirere kvinder til at ´spille hovedrollen` stråle og være powerfyldte kvinder. Rulle den røde løber ud foran sig i sin egen historie. Og om kunsten at elske sig selv! Klik her: Joan

Skuespiller Trine Pallesen378984_10151825853617576_2124472099_n

Tangodanser Mette Munk Andresen

Mette fra M2Tango har jeg samarbejdet en hel del med! Vi har designet flere dansekjoler sammen og skudt en lang række flotte billeder. Se hele fotoserien her. Du kan også se vores lille videosamtale og læse mere om vores projekter her på bloggen.tango

Camilla Bendix

Mit seneste projekt har være i samspil med skønne skuespillerinde Camilla Bendix. Du kan se og læse mere om vores samarbejde her på bloggen eller se hele imagefotoserien her. Camilla-film

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *