Opslået

Powerkvinder til inspiration

Jeg designer tøj til dem, der elsker at være kvinde. Forførende og feminint med sans for det dramatiske. Og jeg elsker at inspirere kvinder til at stråle og være powerfyldte… til at blive den bedste udgave af sig selv. En diva, der har det indre selvværd. Jeg kalder det ”feminin-ist”. Altså kombinationen af at være superfeminin og en stærk kvinde. Min filosofi er, at hvis du tør at rette ryggen og stråle, følger der en masse selvtillid og meget andet godt med. Smukt, feminint tøj kan godt være med til at fuldende følelsen af selvtillid.

Drude en af de kvinder, der er allermest engageret og har været længst aktiv i ”The Green Revolution” inden for vores branche. Hun er den, jeg kender, der ved mest om miljøvenlig tekstilproduktion. Hun er bl.a. forfatter til Guidelines I & II. Derfor har jeg bedt hende skrive et gæste indlæg på min blog. Og tænk sig engang – så har hun valgt at skrive om netop dette:) Her kommer hendes bud på fire inspirerende kvinder…
Kh Johanne Helger Lund

Powerkvinder til inspiration

drude
Af Drude-Katrine Plannthin

Der er intet så inspirerende som en smuk kvinde, der tør udfordre det ordinære og stå frem med al sin styrke og skønhed. Ganske få kvindeidealer har formået at brænde sig fast i min bevidsthed som mennesker, der har klaret hårdere udfordringer, end nogen kunne ønske sig; og samtidig holdt fast i en skønhed, der er uovertruffen og overvældende i deres egen tid.
Disse kvinder har altid igen og igen formået at inspirere mig i mit eget virke, og derfor ønsker jeg at dele den inspiration, som jeg har fundet i dem til inspiration for andre i hverdagens leverpostej, som også disse kvinder jo har måttet leve i.

Frida Kalho

frida

De fleste kender nok Frida Kalho. Om nogen kvinde har hun levet sit liv i smerte, da hun som 18-årig blev ramt af en ulykke, der invaliderede hende for livet. Frida formåede på trods af et liv i fysisk smerte og et tilsvarende udfordrende kærlighedsliv til sin livsledsager Diego Riveras at fange skønheden i alt, hvad hun udtrykte. Hun illustrerede på surrealistisk vis sin smerte; men altid med en grad af skønhed og ynde i alt det mørke. I den selviscenesættelse, der portrætterer hende gennem livet, finder man ikke et billede, hvor ikke smykker, beklædning og ikke mindst hårpynt er en yderst vigtig del af den måde, hun vælger at udtrykke sig på som kunstner og som kvinde. Aldrig ser man hende fanget af middelmådigheden, eller at hun undertrykker sin styrke på trods af alt det, hun ikke formår at tilbyde eller kunne som kvinde, idet hun både er voldsomt handikappet og meget forpint.

Karen Blixen

karen

Karen Blixen synes måske ikke at være kendt som en kvinde, der manglede noget gennem sit liv. Hun var en indsigtsfuld kunstner, en karismatisk kvinde og baronesse, der på trods af et liv som velhavende havde sine udfordringer og døde i en alder af 77 år med mavesår og syfilis, kun vejende 35 kg og uden den velstand, hun var sat i verden med.
Set med flade, danske jantelovsøjne kunne Karen Blixen måske fremstå som et ideal, der ikke er beundringsværdigt i sit hele; men på trods inspireres jeg også her af en kvinde, der trods sygdom og forfald formåede at ældes med en ynde og elegance ud over det sædvanlige. Altid med en værdighed og evne til at træde ud af mængden i sin udstråling og indsigt, den måde hun talte og ikke mindst klædte sig på. Turban og læbestift .

Alice Bailey

alice

Alice Bailey er ganske ukendt for nogle, sammenlignet med de to tidligere nævnte kvinder; men hun er en af det 20. århundredes absolut store esoteriske pionerer.
Kort fortalt flygtede Alice Bailey fra et uhyggeligt voldeligt ægteskab med sine tre døtre og arbejdede på en sardin-konservesfabrik, hvor hun pakkede dåser dagen lang, mens hun skrev sine bøger om natten.
Den travle mor til tre piger udviklede sig således til en discipel af verdensformat, der formidlede det esoteriske budskab til mange lande. I årene fra 1919 til sin død den 15. december 1949 skrev Alice Bailey 19 bøger for “Tibetaneren” og forfattede selv fire andre samt sin ufuldendte selvbiografi.
Hvad man end måtte tænke og mene om spiritualitet i denne sammenhæng – kan man som kvinde i et moderne samfund kun beundre, hvad andre kvinder gennem tiden har formået og samtidig til stadighed har udtrykt deres kvindelighed gennem klædedragten. Alice syntes også altid at udtrykke sig feminint og elegant uden at være overfladisk trods udfordringer, der for 100 år siden må have været fuldstændigt umulige at overkomme.

Kirtha Wandel

kirtha

Den sidste kvinde, jeg vælger at fremhæve i dette for mig fornemme selskab, er min egen mor Kirtha Wandel.
En kvinde, jeg, som med alle tidligere nævnte kvinder, aldrig kommer til at nå til sokkeholderne. En kvinde, der på ingen måde er en kendt offentlig person; men som gennem et helt liv har introduceret mig for det ypperste inden for kunst, litteratur, musik, spiritualitet, etik og æstetik – og der som ingen andre har placeret sig som et forbillede for mig med den styrke, visdom og skønhed, hun viste i sine handlinger og intentioner trods livets utrolige udfordringer. Og så bærer hun altid sin læbestift med ynde og power.

Når jeg nævner disse fantastiske kvinder, er det, fordi de kvinder har hjulpet mig gennem mit liv til at fastholde mine egne overbevisninger omkring, hvad der bør være vigtigt i vores måde at leve og forbruge på i dette moderne samfund. De mange væsentlige faktorer, der er forsvundet med industrialiseringen, har opløst og sløret selv de mest naturlige og hverdagsagtige tiltag i denne tid.
I dag er vi nærmest på bar bund med alting, lige fra hvordan vi passer børn og laver mad til vores egen seksualitet. Verden er i en rotation, der som en snurretop roterer hurtigere og hurtigere, og vi prøver at følge med fra hver af vores egne fokusområder og styrker. Derfor vil jeg gerne dele disse kvinders styrke. Vigtigheden i, at vi alle finder frem til vores egne idealer.
Hvordan vi så udlever disse idealer i vores egen lille hverdag, hvordan vi vælger at bygge vores eget paradis trods de udfordringer, alle møder gennem livet, kan jeg kun svare på gennem disse kvinder. De er svaret. At begynde forfra hver dag. Holde fast i at skulle vælge med omhu i alt, hvad vi gør og tænker, lige fra de produkter, vi omgiver os med, til hvordan vi agerer, så vi bringer det smukkeste frem i alt og alle omkring os med stor respekt og ydmyghed.