Opslået

Ecouture skrive under på etisk charter til modebranchen

Ytringsfrihed, ja, men tal ordentligt!

Da Cover bragte et billede af en meget tynd pige, følte jeg ekstrem tristhed på vores køns vegne, da jeg læste andre kvinders hån og hårde ord om pigen på billedet.
Tænk, at vi har behov for at ytre os sådan om et andet lille menneske? Cover, modellens manager og øvrige ansvarlige må tage skraldet. Men tal ordentligt om en lille, tynd pige på 16 år! Det er et rigtigt lille menneske.
8316025-covermodel
Og se nu her så fint et tiltag fra DAFI: Et etisk charter for modebranchen, som alle aktører i branchen kan skrive under på og dermed forpligte sig til at efterleve. Ecouture støtter og har SELVFØLGELIG skrevet under!
etisk_charter_logo_2
Det etiske charter fokuserer på tre kerneværdier, der handler om ansvarlighed, medmenneskelig respekt og sundhed:
  1. Vi respekterer og beskytter branchens medarbejdere (herunder modeller) og de kolleger, vi arbejder med. Vi ønsker at sikre deres sundhed og sikkerhed og værdsætte forskellighed.
  2. Vi er bevidste om og tager ansvar for den indflydelse, modebranchen har på kropsidealerne i befolkningen, især hos unge mennesker.
  3. Vi ønsker at promovere og arbejde for en sund livsstil samt et sundt kropsideal, som afspejler et sundt forhold til mad, krop og motion.

Du kan læse hele Modebranchens Etiske Charter her. Se også listen over dem, der er tiltrådt charteret. 

Kærlig hilsen
Ecouture / Johanne Helger Lund