Opslået

Gør mig lige en lille tjeneste!

I anledning af Kvindernes Kampdag d. 8. marts sætter jeg igen fokus på søstersolidaritet med ønsket om en stærk International Women’s Day – ladies ❥

100 år siden kvinderne fik stemmeret

I år er det 100 år siden, kvinderne i Danmark fik valg- og stemmeret. Og vi er vel nok nået langt her i vores lille, skønne, eventyrpøliske, fedtglinsende drømmerige (tak, mor), hvor vi er så rige, at vi ikke kunne drømme om at dele med nogle af de mange kvinder, der ikke er det.

Så i dag skal du sætte dig ind i rollen her som den overskudsagtige kvinde, der bliver klædt på af alle dem, vi stadig skal kæmpe for. Se dig selv her i Eco-Ages stærke, lille film om netop dette brændbare emne. Det kan ikke siges mere præcist og fint end her!

Derfor – gør mig lige den tjeneste at bruge de 2,5 min., det tager, at se denne lille perle:

 

“You carry the story of the people that make your clothes”. Husk nu: Den, der ikke reagerer – accepterer!

SYdamer 

Kvinder knokler stadig!

Tøj er generelt for billigt

Vi mener, at tøj generelt er for billigt, og at dette medfører overforbrug og er skyld i dårlige arbejdsvilkår. Ecouture vil gerne have, at man tænker, før man handler… Du skal være helt sikker på, at du bliver glad for det tøj, du køber, så det ikke havner i bunken af tøj, du ”kom til” at købe. Køb hellere færre ting, som du har lyst til at passe på. Værdien er stor i glæden over en kjole, du virkelig ønsker dig. Den vil du være mere forsigtig med. Passe bedre på den, vaske den nænsomt, og du vil beholde den længere… Det er bæredygtigt! Læs ogsåhttp://blog.ecouture.dk/hvorfor-er-jeres-toj-sa-dyrt/ 

Og så til de hårde facts

70% af verdens fattigste er kvinder. Kvinder klarer to tredjedele af verdens arbejdstimer, men tjener kun 10% af den løn, der udbetales. Kvinder ejer kun 1% af verdens ejendom!?! Og to tredjedele af verdens analfabeter er kvinder. Så der ER altså god grund til at fokusere særligt på kvinders rettigheder, roller og muligheder. Og dem, der er stærke nok, har pligt til at tale deres sag, som ikke selv kan!

I anledning af kvindernes internationale kampdag trækker jeg i Peace-kjolen her, for jeg vil gerne bruge min stemme til at ønske alle mine medsøstre mulighed for større hensigt, opsigt og udsigt – kom nu, for f….We Can Do It!

Johanne Helge Lund - Ecouture

Kærlig hilsen Ecouture/Johanne Helger Lund & medforfatterinde Anne Marie Helger