Opslået

I proudly present: Ecouture by Lund!

Jeg er stifter, designer og  direktøse af Ecouture by Lund

Ecouture er et ganske lille firma, men ikke desto mindre er vi i løbet af få år blevet et af de største danske tøjfirmaer på Facebook! Det skyldes, at vi har valgt at være helt vores egen i stedet for at gøre som alle andre.

Vi startede med at følge den traditionelle måde at arbejde på i modebranchen med to årlige kollektioner, salg via agenter og messer, kamp om hyldeplads i butikkerne og et håbløst stort lager, der dræber al likviditet i virksomheden. Og så besluttede vi at gå vores egne veje. Vi vendte det hele på hovedet og fulgte intuitionen. Det har vist sig at være en klog beslutning. Vi vidste, at Ecoutures kunder er meget entusiastiske og glade for vores tøj – det ville vi bygge på.

Derfor droppede vi alt engrossalg til butikkerne og konverterede Ecouture til et rent webbaseret brand. Vores tøj bliver kun solgt via vores webshop, www.ecouture.dk, og vores kundekontakt foregår via mail og på Facebook.

Set med modebranche-brillen på er det helt forrykt, men i praksis var det en god ide. Vi har gjort hele arbejdsgangen langt mere smidig til gavn for alle. Vi er ikke længere underlagt de traditionelle branchekrav, og i stedet for at lave hele kollektioner designer vi løbende nyt gennem hele året. Fordelene er mange. Vi kan være langt mere fleksible, har en levende kontakt med vores kunder, og der er kort fra tanke til handling, når nye tiltag skal indføres. En af de store gevinster ved det løbende design er, at vi kan producere i de otte-ni måneder om året, hvor systuerne IKKE har sindssygt travlt op til messerne, og dermed opnår vi et meget bedre resultat fra dem!

Jeres input, vores styrke

Som web-brand er det vigtigt, at vi holder kontakt med jer, kære kunder, og løbende holder jer opdateret. Via nyhedsbreve, via Facebook og via vores blog. Vi har lanceret konceptet Månedens Kjole, hvor man kan forudbestille og opnå rabat, fordi man på den måde hjælper os til ikke at overproducere, og hvor man kan sikre sig at få den rigtige størrelse. Vi producerer i str. 34-46.

Vi forsøger at være åbne om alle vores processer og helt i øjenhøjde. Brugerne inviteres ikke bare ind til tøjet, men til et helt og meget levende online univers. Vi deler vores egne passioner og tanker og får masser af respons fra vores kunder med ros, kritik og gode ideer. Vi sætter enorm pris på dialogen og på at kunne hente inspiration hos de kvinder, som bruger vores tøj.

Grundidéen

Målet var at opbygge en miljøvenlig, dansk designvirksomhed, inspireret af den franske haute coture-ide. Ecouture by Lund er kunstnerisk design med rod i teateret. Vores univers er til hende, der tør være power-kvinden på den røde løber. Hende, man vender sig efter på gaden og tænker WAUW!

Ecouture by Lund arbejder på to planer:  

1. Vi producerer festkjoler og kunstnerisk, avantgarde og ekstravagant ”kostume-couture” til teater-, film-, tv- og musikbranchen. Denne del af virksomheden har afsæt i designer Johanne Helger Lunds personlige arbejde og historie. Hendes opvækst i teaterverden og hendes mangeårige arbejde som kostumier på teatre og film/tv-produktioner sætter et tydeligt præg på vores designs.

2. Desuden har vi brandet, som udvikler økologiske og miljøvenlige styles til privatbrug. Tøjet er baseret på ideen om stadig at udtrykke noget af den teatralske og kunstneriske unikke stil, dog med et noget større brugbart hverdagspræg end ”kostume-coture”-delen, for på den måde at inspirere kvinder. Vi vil nemlig gerne skabe tøj til kvinder med sans for etik, kærlighed til naturlige materialer og hang til glamour – kvinder, som tør give udtryk for individualitet. Kvinder, der godt kan lide at gøre noget ud af sig selv, oven i købet med god samvittighed. Vores filosofi er, at hvis du tør rette ryggen og stråle, følger der en masse selvtillid og meget andet godt med.

Carmen_OM_OS

Vores klassiker Carmen: Til venstre AM Helger i kostume til en film. Til højre Birgitte Hjort Sørensen i vores Carmen-kjole.

Etikken

Ecouture by Lund produceres med omtanke for både miljø og arbejdsforhold. Tekstilindustrien er blandt de mest forurenende i verden og tvinger mange steder folk til at arbejde under yderst kritisable forhold. Det holder simpelthen ikke. Så jo, vi laver divatøj med fuld skrue! Men det sker med respekt for mennesker og miljøet. Det betyder noget, at vi laver mode på en ansvarlig måde – og heldigvis er der rigtig mange, der er enige!

Ecouture by Lund benytter naturlige tekstilfibre som økologisk bomuld, hør, hamp, silke og uld; fibre, som kan dyrkes miljøvenligt og efter reglerne for økologisk jordbrug. Det er tekstiler mærket af organisationer som den hollandske Control Union (tidligere SKAL), svenske KRAV og schweiziske IMO. Print laves med de mest miljøvenlige bindere og pigmenter. Qualitex i Polen står for al opsyning af produkter. Her har de ansatte ordentlige forhold og et godt arbejdsklima. Design, efterbehandling og salg foregår i Danmark.